marți, 2 decembrie 2014

Iunie - Iulie 1944 - Clipe tragice din istoria feroviara a Timisoarei

  Pe acest blog, pe nenumaratele forumuri ale pasionatilor feroviari, pe site-uri si uneori prin presa scrisa, trenurile, vagoanele, liniile pe care ele circula si povestile lor... au reprezentat si adesea continua sa ramana subiecte viu discutate.
  Si totusi... fascinanta lume a cailor ferate include si momente mai putin cunoscute, ce uneori au ramas inscrise in istorie drept "puncte terminus" ale existentei unor persoane, tipuri de material rulant, ori a unor edificii emblematice... 
   O astfel de poveste a unor "clipe de final" intamplate succesiv, pe parcursul a trei dintre toridele zile ale verii anului 1944, se va revela celor ce, intalnind vreodata una dintre vechile carti postale ce infatisau candva imaginea monumentalului edificiu al garii orasului de pe malurile Begai, s-au "cufundat" in studiul arhivelor, ori au "rascolit cararile vituale", cautand sa afle care a fost soarta acestei emblematice cladiri a Timisoarei de odinoara. 
  Si pentru ca o noua postare "kilometrica"... oricat de plina de date interesante ar fi... n-ar face decat sa oboseasca inutil putinii cititori ai acestui blog, voi da mai jos linkul catre articolul legat de acest subiect, ce a vazut lumina tiparului in paginile celui mai nou numar al revistei Historia:

http://www.historia.ro/exclusiv_web/general/articol/iunie-iulie-1944-o-ploaie-foc-se-abate-monumentalei-cladiri-garii-timis

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu